Frederieke Couvée – Ayurfreddy

Ik ben Frederieke Couvée, moeder van twee kleine kinderen. Sinds mijn tienerjaren ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit en in de mensheid.

Vanaf mijn vijftiende jaar heb ik Reiki cursussen gevolgd en merkte dat ik het prettig vond om met healing bezig te zijn, maar ik bleef zoeken naar iets met een hogere wetenschappelijke waarde. In 2002 ben ik Sociologie gaan studeren, aan de UvA, maar na mijn propedeuse ben ik hiermee gestopt, omdat ik geen spirituele diepgang kon vinden in de studie. Rond dezelfde tijd ben ik begonnen met Yoga, en dit was voor mij het begin van een prachtige reis. Ik heb erg veel geleerd door Yoga en ook ben ik via Yoga in aanraking gekomen met Ayurveda. Eindelijk had ik iets gevonden dat over mensen gaat, spirituele diepgang en een wetenschappelijke basis heeft.
Ik heb vanaf 2005 aan de Academy of Ayurvedic Studies in Amsterdam gestudeerd. Ik heb daar in 2007 een opleiding Ayurvedische Massage gevolgd en de opleiding tot Ayurvedisch voedings- en levensstijl consultant afgerond. In 2010 heb ik de beroepsopleiding tot Ayurveda Therapeut afgerond. Ik ga nu regelmatig naar mijn guru Dr Lad in Nex Mexico (VS) voor bijscholing.

Sinds 2007 studeer ik Jyotish (Vedische Astrologie) bij Gudrun en Nicholas Lewis in Duitsland en sinds 2011 ook bij Nalinikanta Das in Florida (VS). Deze tak van de veda’s sluit zeer goed aan bij Ayurveda, en ik gebruik indien mogelijk, ook altijd de horoscoop bij een eerste consult.

Sinds begin 2008 heb ik mijn eigen praktijk, waarin ik consulten en behandelingen aanbied. Ik heb ontdekt dat mijn hart ligt in het delen van kennis. Sinds ik door Ayurveda beter ben gaan begrijpen hoe ik mijzelf in balans kan houden, is mijn eigen leven veel waardevoller geworden. Dit wens ik anderen ook toe. Daarom bied ik ook vanuit mijn eigen praktijk cursussen en losse workshops aan 1x per maand ben ik op de vrijdagen bij Be Senze in Naaldwijk.

Ik hoop je gauw te zien!

Namaste