Op 1 maart openen de deuren van Studio Be Senze aan het dreesplein 1 in Naaldwijk. Be-Senze is een fijne, warme studio waar rust, bewustwording en leren ’zijn’ zonder iets te moeten centraal staat. Je kunt hier terecht voor Yoga, Hsp coaching, Huidverzorging, massages en ayurvedische workshops.

Eigenaresse Jessica van der Ende heeft zelf een heel pad afgelegd om nu met heel haar hart Be Senze te openen. “Ik ben hooggevoelig en heb daar in het verleden niet altijd naar geluisterd. De ’doe’ yang-cultuur is zo in ons verweven. Tot ik wel moest luisteren… Ik heb eerst meer dan een half jaar door Azië gereisd om van de oosterse wijsheden zoals boeddhistische meditatie, yoga en ayurveda te leren. Eenmaal thuis gekomen begon een innerlijke reis… de reis van hoofd naar hart. Het is hard werken om bepaalde overtuigingen los te laten of om te buigen. Een mooie uitdaging was daarin mijn Yin Yoga-opleiding. Een meditatieve vorm van yoga die door de houdingen langer vast te houden in totale overgave ruimte creëert om stilte en zachtheid te ervaren.”

Kennis van het leven
Na 12,5 jaar eigenaresse van huidverzorgingsinstituut Dermo Vite geweest te zijn heeft Jessica besloten om deze te transformeren naar Senze. “Een fijne plek, waar echte aandacht, gezien worden en werken vanuit sensitiviteit ervoor zorgt dat jij jezelf weer kunt gaan ontdekken. Wie ben ik echt, wat wil ik echt. Een plek die je juist leert dat je uniek bent en er mag zijn…”

Dit doet Jessica door een totaalpakket aan te bieden van yoga, coaching en persoonlijke gezichts- en lichaamsbehandelingen die erop gericht zijn de natuurlijke balans weer te herstellen. “Ayurveda de oude Indiase leer, wat vrij vertaald ‘kennis van het leven’ is, is hierbij de rode draad binnen Senze. Ieder persoon is uniek. Een disbalans zorgt voor ongemakken op alle fronten in je leven. Wij kijken waar je uit balans bent geraakt om zo samen te werken om jouw balans weer terug te krijgen. Zo biedt niet alleen yoga mogelijkheid om meer uit je hoofd te gaan, maar bijvoorbeeld ook onze unieke Shirodara behandeling. In deze behandeling ontvang je een massage en wordt er 20 minuten warme olie op het derde oog gegoten. Deze therapeutische behandeling werk zo effectief dat het resultaat van langdurig rust in het hoofd bereikt kan worden. Ook zullen er inspirerende workshops gegeven worden zoals de hooggevoeligheidscursus ‘de Kracht van sensitiviteit’, Ayurvedische workshops ‘Ayurveda in je dagelijks leven’ en ‘Ayurveda en de vrouw’ en ‘Ayurveda voor Kids’.”

Onderdelen
Senze is verdeeld in verschillende onderdelen zodat de mens in zijn totaliteit behandeld kan worden. De ruimte kan ook gehuurd worden door therapeutes die met deze instelling willen werken. Senze biedt de volgende onderdelen:

  • YogaSenze heeft een fijne yoga- en coachingruimte waar ruimte is voor 8 á 10 personen. “Zo ontstaat er een therapeutische yoga-vorm”, gaat Jessica verder. “Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga die werkt met accupunctuur punten. De yoga wordt in zes weekse cursussen gegeven, waarin in iedere les het balanceren van een ander orgaanpaar/lichaam en geest centraal staat.
  • InnerSenze biedt Coaching en hooggevoeligheids begeleiding. Dinsdag 10 maart start de HSP cursus; een zesweekse cursus waarin deelnemers hun hooggevoeligheid leren begrijpen, tools krijgen om van hun hooggevoeligheid hun kracht te maken, beter bij zichzelf te blijven en die de intuïtie versterkt.
  • Friday Senze vindt iedere eerste vrijdagavond van de maand plaats en is unieke workshop met een mooi thema waar yoga-meditatie-dansexpressie en muziekbeleving gebruikt worden om dichter bij jezelf te komen.
  • DermoSenze bestaat uit huidverzorging, massages, IPL en holistische behandelingen.
  • AyurSenze biedt Ayurvedische behandelingen en workshops
  • PediSenze biedt pedicure en voetreflexzone behandelingen.